EU

 

Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport, te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine.
Usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana.

Nudi mogućnosti međunarodne mobilnosti za pojedince te međunarodne suradnje za organizacije, među ostalim:
  • provođenje razdoblja studija u inozemstvu,
  • obavljanje stručne prakse,
  • stručna usavršavanja i osposobljavanja,
  • volontiranja
  • razmjene mladih
  • rad na međunarodnim projektima usmjerenima na  modernizaciju i internacionalizaciju sektora obrazovanja, osposobljavanja, mladih i sporta
                                           

U sklopu Programa za cjeloživotno učenje Agencije za mobilnost i programe EU dječji vrtić Iskrica već 9 godina sudjeluje europskim projektima.
U prva dva, tada Comenius projekta,  bavili smo se tematikom ekologije ("SOS Let`s Save The Planet Starting From Our Schools" 2011-2013.), te zdravog načina života ("Healthy Start For a Healthier Future" 2013-2015.)
Glavni cilj Erasmus+ projekta "Fearless Child Makes a Cheerful Child" 2016-2018., bio je pomoći djeci da prebrode strah od vrtića, a kasnije i škole kroz razmjenu iskustava i osmišljavanje novih metoda i tehnika savladavanja adaptacijskih kriza, te stjecanja socijalnih vještina.
Od rujna 2018. sudjelujemo u Erasmus+ projekatu "European New Generation",  2019. u projektu "Chocolatte - Children of Collaborative Language Teaching", te se uključujemo i u 6 projekt od studenog 2020. "Full STEAM Ahead".  Svi projekti provode se paralelno i na eTwinning platformi.


U listopadu 2019. dobivamo prvu eTwinning europsku oznaku kvalitete za projekt European New Generation!!!
https://vrtic-Iskrica.zagreb.hr/UserDocsImages/EU Projekti/etw_europeanqualitylabel_151992_hr.pdf


 

Ispiši stranicu