eTwinning projekt Dječji svijet knjiga/Children's book world

                    

Projekt je osmišljen u sklopu Godine čitanja 2021. s glavnim ciljem promicanja čitanja od najranije dobi. Kako bi djeci približili čitanje ono im prije svega treba postati užitak, a zadatak nas odraslih je da na zabavan način i bez opterećenja pomognemo u svladavanju vještine čitanja i čitateljskih navika za kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina. Interes i ljubav prema knjizi prenosimo na djecu pružajući čitateljski uzor i upravo zato čitanje je aktivnost koja uključuje cijelu obitelj. Projekt stoga uključuje i roditelje (potvrđeno rezultatima provedenim u DV Iskrica u okviru Godine čitanja u suradnji s MZO), koji će nam se pridružiti u ostvarivanju nekih od aktivnosti. Djeca će imati priliku podijeliti svoja iskustva čitanja s roditeljima i odgojiteljima, prepričavanja najomiljenijih priča, stvaranja slikovnica itd., a sve aktivnosti i svoja ostvarenja prezentirat ćemo na malim izložbama u ustanovi i lokalnoj zajednici te putem eTwinning platforme.
 
Više pročitajte u letku (kliknite ovdje)

 
U sklopu projekta prvi puta sudjelovali smo u europskom Code Week - više na linku https://codeweek.eu/   i  https://codeweek.eu/view/371629/fairytales-coding    

         

     


Code Week 4 all certificate


 
Naša mala slobodna knjižnica (za više informacija kliknite ovdje)
 
          
 
Projekt je na početku bio namijenjen vrtićima iz Hrvatske (nacionalna razina) , ali su nam se pridružili partneri iz raznih europskih zemalja. 


Projekt Dječji svijet knjiga uvršten je u događanja kampanje „Čitaj mi“ – prve nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja.
Više na linku https://www.citajmi.info/dogadanja/

    Na linku ispod možete pogledati našu suradničku slikovnicu
Mystery in the Library.
Slikovnicu su stvarala djeca i odgojitelji iz Hrvatske, Turske i Italije.


https://www.storyjumper.com/book/showframe/121717312/61d9d31e4b989#page/1


 

Ispiši stranicu