eTwinning projekt Dječji svijet knjiga/Children's book world

 

Dodijeljena nam je nacionalna i europska oznaka kvalitete za projekt Dječji svijet knjiga/Children's book world

Tijekom provedbe ovog projekta korištene su razne pedagoške inovacije. Projekt je integriran u kurikulum. Suradnja i komunikacija među partnerima je ostvarena suradničkim radom. Korišteno je više web alata tijekom provedbe projekta. Diseminacija je provedena na web stranicama vrtića te na online platformi nacionalne kampanje za promicanje čitanja. 


                    

Projekt je osmišljen u sklopu Godine čitanja 2021. s glavnim ciljem promicanja čitanja od najranije dobi. Kako bi djeci približili čitanje ono im prije svega treba postati užitak, a zadatak nas odraslih je da na zabavan način i bez opterećenja pomognemo u svladavanju vještine čitanja i čitateljskih navika za kasniji uspjeh u školi te općenito uspjeh u stjecanju znanja i vještina. Interes i ljubav prema knjizi prenosimo na djecu pružajući čitateljski uzor i upravo zato čitanje je aktivnost koja uključuje cijelu obitelj. Projekt stoga uključuje i roditelje (potvrđeno rezultatima provedenim u DV Iskrica u okviru Godine čitanja u suradnji s MZO), koji će nam se pridružiti u ostvarivanju nekih od aktivnosti. Djeca će imati priliku podijeliti svoja iskustva čitanja s roditeljima i odgojiteljima, prepričavanja najomiljenijih priča, stvaranja slikovnica itd., a sve aktivnosti i svoja ostvarenja prezentirat ćemo na malim izložbama u ustanovi i lokalnoj zajednici te putem eTwinning platforme.
 
Više pročitajte u letku (kliknite ovdje)

 
U sklopu projekta prvi puta sudjelovali smo u europskom Code Week - više na linku https://codeweek.eu/   i  https://codeweek.eu/view/371629/fairytales-coding    

         

     


Code Week 4 all certificate


 
Naša mala slobodna knjižnica (za više informacija kliknite ovdje)
 
          
 
Projekt je na početku bio namijenjen vrtićima iz Hrvatske (nacionalna razina) , ali su nam se pridružili partneri iz raznih europskih zemalja. 


Projekt Dječji svijet knjiga uvršten je u događanja kampanje „Čitaj mi“ – prve nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja.
Više na linku https://www.citajmi.info/dogadanja/

    Na linku ispod možete pogledati našu suradničku slikovnicu
Mystery in the Library.
Slikovnicu su stvarala djeca i odgojitelji iz Hrvatske, Turske i Italije.


https://www.storyjumper.com/book/showframe/121717312/61d9d31e4b989#page/1

 

Ispiši stranicu