Modul 1.

Treći edukacijski ciklus našeg Stručno razvojnog centra krenuo je u četvrtak 7.listopada 2022. s prvim modulom posvećenom temi Podrška darovitima u Hrvatskoj i EU: zakonska regulativa, razvoj mreže i povezivanje sustava, prava i potrebe darovite djece. 

Vremenik

Krenuli smo s malom edukacijskom skupinom polazica koja će nam omogućiti učinkovit rad uživo, osobito u praktičnom radioničkom dijelu rada. Ponovno imenovanje DV Iskrica Stručno-razvojnim centrom za razdoblje 2022.-2026. uslijedilo je nakon podnesenog izvješća iz kojega su razvidne izvrsne evaluacije prethodna dva provedena ciklusa o čemu je govorila ravnateljica Renata Grdić. 
Posebno su informativna bila predavanja pozvanih predavača iz MZO - gospođe  Larise Ott Filipović, Voditeljice Službe za rani i predškolski odgoj i obrazovanje i gospodina mr.sc. Roberta Kelemena,  Zamjenika voditelja Europskog talent centra Hrvatska – Centri izvrsnosti Varaždinske županije, koji su nas upoznali sa zakonskom regulativom rada s darovitima u Hrvatskoj te krupnim promjenama na području umrežavanja i podrške darovitima u Hrvatskoj.
Koordinatorica SRC-a dr.sc. Jasna Cvetković-Lay govorila je značaju programa edukacijskih modula SRC-a za profesionalni razvoj odgojitelja a mag.psych. Ksenija Ondrašek o značaju povezivanja sustava u brizi za darovite temeljem dugogodišnje bogate suradnje naše ustanove sa OŠ Grigora Viteza.
U radioničkom dijelu polaznice su se upoznale sa pravima, potrebama i predrasudama o darovitima kao skupini s posebnim potrebama.


      

     

  Ispiši stranicu