Poziv na likovni natječaj "Velikani hrvatske prošlosti" 2023./2024.

Likovni natječaj
„Velikani hrvatske prošlosti“

  
Poštovani,

kako bi potakli dječje stvaralaštvo, maštovitost i kreativnost, a ujedno i ljubav i interes za hrvatsku povijesti i identitet, Osnovna škola Grigora Viteza i Dječji vrtić Iskrica iz Zagreba organiziraju likovni natječaj pod nazivom „Velikani hrvatske prošlosti“. Natječaj je odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja i Agencije za odgoj i obrazovanje Republike Hrvatske, a cilj mu je, uz razvoj vizualnih i likovnih kompetencija, podučiti djecu o važnim ličnostima iz nacionalne povijesti.

Želja nam je uključiti i pozvati na sudjelovanje što više dječjih vrtića i škola u kojima se školuju ili borave djeca hrvatskog govornog područja, u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Bila bi nam čast i veliko zadovoljstvo kada biste učenike motivirali i potakli na sudjelovanje. Motiv ovogodišnjeg, osmog po redu natječaja, pripao je jednom od najistaknutijih i najzapamćenijih hrvatskih sportaša, Draženu Petroviću, u znak sjećanja i zahvalnosti za njegov doprinos sportu te vrijednosti koje je promicao. Učenici bi, uz vodstvo učiteljica/učitelja, trebali doznali nešto više o Draženu Petroviću kako bi shvatili njegovu važnost u hrvatskoj prošlosti. Potom bi likovnim tehnikama navedenim u natječaju, također uz vodstvo učiteljica/učitelja, ostvarili zadani zadatak (portret D. Petrovića). Natječaj s motivom Dražena Petrovića predviđen je za individualni rad djece vrtićke i školske dobi (1. – 4. razreda osnovne škole). Pojedinosti o natječaju pročitajte u priloženom pozivu.

Svake nas godine veseli i motivira sve veći broj pristiglih radova. Osjećamo veselje i ponos gledajući različite crteže naših velikana iz prošlosti očima onih na kojima ostaje budućnost. Potaknite djecu da promatraju velikane drugim očima, da im postanu prijatelji i možda jednog dana netko od njih bude jednako uspješan, ali i skroman poput Dražena Petrovića.

S poštovanjem,

organizatori natječaja "Velikani hrvatske prošlosti"
 

Ispiši stranicu