Riječi dobrodošlice

Maleni prijatelju,

jutro je… Ulaskom u vrtić dobrodošlicu će ti poželjeti tiha glazba, ribice koje pokreću i u igru tjeraju veseli mjehurići vode, oslikani zidovi, mirni glineni, papirnati i od drugih materijala načinjeni predmeti, koji odmaraju na policama… i dakako, osmijeh jedne tete. Djeca dolaze…zagrljajem pozdravljaju roditelje koji žure prema svojim dnevnim obavezama i tako počinje dan…

Naši razgovori, pjesma, koraci i trka po hodnicima, aktivnosti koje se zahuktavaju… i sve to praćeno sve glasnijim zvukovima koji će se preseliti na dvorište i utišati tek s početkom kratkog dnevnog odmora. Slijedi užurbano poslijepodne… a sve se ponavlja s novim danom. Niti jedan isti kao onaj prethodni.

Dolaze gosti, glumci, glazbenici, ali u goste odlazimo i mi. Pozdravljamo prirodu putujući na izlete. Pozdravljamo druge krajeve naše zemlje učeći o njima. Niti Europa više nije daleko, jer i tamo imamo prijatelje, čak su nas i posjetili u vrtiću. A tek susjedi u bližem okruženju! Sve mi dobro poznajemo! Učitelje u školi, postolara i pekara iz kvarta, liječnika i zubara, gospodina župnika, tete knjižničarke i mnoge druge…

Da bismo fino papali, u čistom spavali, da nam je toplo zimi, da sigurno i veselo dočekamo roditelje baš svaki dan brinu naše tete i stričeki iz vrtića.

Zato, želiš li naučiti pjesmu i novi ples, riječi nekog stranog jezika, zdrave i prave sportske vježbe, razigrati se bojom po papiru, možda svili ili predmetu od drveta ili gline kojeg si stvorio sam, načiniti svemirski brod i putovati kamo zamisliš, a sve uz budno oko svoje tete… dođi!

Ovo je samo mala iskrica u životu naše Iskrice!

Dobro nam došli!

Ravnateljica


Ispiši stranicu