Posebni programi

'ISKRICA' ostvaruje posebne programe, nastale kao rezultat znanja, iskustva i truda naših stručnjaka, što je verifikacijom potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

1. PROGRAM RANOG UČENJA ENGLESKOG JEZIKA
Cjelodnevni program skupina DOLPHINS, FROGS, LITTLE STARS

Programski je cilj spontan, zanimljiv i zabavan doživljaj upoznavanja i uvođenja u komunikaciju na engleskom jeziku. Slušanjem, gledanjem, pjevanjem i plesom, igrom s igračkom ili razgovorom s prijateljem, dok se peru ručice ili juri za loptom, nailaze nove riječi, a to i ne primjećujemo...

2. RANO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA I RAZVOJ MOTORIKE S ELEMENTIMA TJELESNOG VJEŽBANJA
Cjelodnevni posebni program skupine ZEKO namijenjen djeci u 2. i 3. godini života.

Programski je cilj spontan, zanimljiv i zabavan doživljaj upoznavanja i uvođenja u komunikaciju na engleskom jeziku. Slušanjem, gledanjem, pjevanjem i plesom, igrom, dok se peru ručice ili juri za loptom, nailaze nove riječi, a to i ne primjećujemo...

3. PROGRAM RANOG UČENJA NJEMAČKOG JEZIKA
Kraći program integriran u redovni - skupina /

Ovaj program uvodi dijete u osnove komunikacije na njemačkom jeziku, potiče razvoj slušne osjetljivosti za njemački fonološki sustav. Omogućuje djeci učenje o svojoj kulturi i običajima te kuturi i tradiciji zemalja njemačko govornog područja. Učimo postupno, kroz igru, tempom koji određuje interes, spremnost djeteta.

4. PROGRAM ODGOJA ODRŽIVOG RAZVOJA, UČENJE ZA ŽIVOT I MULTIKULTURALNOST
Kraći program integriran u redovni - skupina MASLAČAK

U suživotu s prirodom i njezinim zakonitostima, u prihvaćanju svakog čovjeka našeg jedinstvenog Planeta, poštujući blagodati nasljeđa, učimo kako ih koristiti i opstati. Kroz spoznaju i istraživanje, u duhu razvijanja ekološke svijesti, dijete uči bogatstvo multikulturalnih odnosa u svijetu kojem pripadamo.

5. PROGRAM KATOLIČKOG VJERSKOG ODGOJA
Kraći program integriran u redovni - skupina /

Razvoj duhovne dimenzije kroz učenja i primjere iz zapisa vjerskog naslijeđa, dijete otkriva i stvara odnos prihvaćanja samoga sebe i svega što čini njegovo okruženje. Primjereno dobi djeteta, ono otkriva, prihvaća i živi autentične vrijednote Evanđelja i spoznaje Boga.

6. ETNO PROGRAM S ELEMENTIMA TRADICIJSKE KULTURE 'DIJETE I BAŠTINA'
Kraći program integriran u redovni - skupina /

Približiti prošlost kroz upoznavanje hrvatske nacionalne, kulturne, tradicijske baštine, put je razumijevanja sadašnjosti obilježavanjem blagdana, običaja, glazbom, plesom, posjetima te stvaralaštvom djece. Kako smo se održali, u što vjerovali, kako radovali životu i što iz svega naučili i zaključili da bismo opet stvarali…

7. PROGRAM POTICANJA LIKOVNOG IZRAŽAVANJA I STVARANJA 'MALA KREATIVA' 
Kraći program integriran u redovni - skupina /

Svijet oko sebe oslikavamo bojama, linijom, gradimo ga najrazličitijim materijalima, isprobavamo neobične tehnike… Tragovi su vidljivi u prostorima našeg vrtića i toj igri nema kraja…

8. PROGRAM CJELOVITOG POTICANJA RAZVOJA DJETETA U GODINI PRED ŠKOLU
Kraći program integriran u redovni / provodi se u manjim skupinama koje čine djeca školski polaznici.

Cilj programa je cjelovito poticanje razvoja djeteta, razvijati sposobnosti, vještine i znanja u godini pred školu, poticati ga na učenje i hrabriti u svladavanju problemskih situacija. Provjereni i afirmirani sadržaji, aktivnosti i didaktika, prilagođeni su djeci po težini i složenosti.
VJEŽBAONICA

Vježbaonica smo Učiteljskog fakulteta u području likovne metodike i radove naše djece moguće je vidjeti u galeriji DV Iskrica.
I ove programe ostvaraju naši odgojitelji, višegodišnji mentori i savjetnici mladim odgojiteljskim naraštajima.
Više od 30 godina smo vježbaonica za Učiteljski fakultet u području kineziološke metodike. Mjesto smo učenja i stjecanja znanja studenata, budućih odgojitelja.

Ispiši stranicu