Posebni programi

'ISKRICA' i u ovoj pedagoškoj godini ostvaruje posebne programe, nastale kao rezultat znanja, iskustva i truda naših stručnjaka, što je verifikacijom potvrdilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

1. PROGRAM RANOG UČENJA ENGLESKOG JEZIKA
Cjelodnevni program skupina DOLPHINS i FROGS
Voditeljice programa:

 • Helena Topolovec, odgojiteljica
 • Ines Turković, odgojiteljica
 • Marina Kubinčan Gruičić, odgojitelj mentor
 • Dijana Mamula, odgojiteljica
Programski je cilj spontan, zanimljiv i zabavan doživljaj upoznavanja i uvođenja u komunikaciju na engleskom jeziku. Slušanjem, gledanjem, pjevanjem i plesom, igrom s igračkom ili razgovorom s prijateljem, dok se peru ručice ili juri za loptom, nailaze nove riječi, a to i ne primjećujemo...

2. PROGRAM RANOG UČENJA NJEMAČKOG JEZIKA
Kraći program integriran u redovni - skupina SUNCE

Voditeljica programa:
 • Jasminka Španjol, odgojitelj savjetnik
Ovaj program uvodi dijete u osnove komunikacije na njemačkom jeziku, potiče razvoj slušne osjetljivosti za njemački fonološki sustav. Omogućuje djeci učenje o svojoj kulturi i običajima te kuturi i tradiciji zemalja njemačko govornog područja. Učimo postupno, kroz igru, tempom koji određuje interes, spremnost djeteta.

3. SPORTSKI UNIVERZALNI PROGRAM
Kraći program integriran u primarni - skupina BUBAMARA

Voditeljica programa:
 • Katarina Tadić, odgojitelj savjetnik
Ciljano potičemo psiho-fizički razvoj djeteta, primjerenim metodama i oblicima rada, osnažujemo pozitivnu sliku o sebi, potičemo 'zdrav život', kao jedini ispravan izbor. Zajedno i pojedinačno, uvijek uspješno - bilo najbrže i najdalje ili sasvim suprotno od toga, mi prihvaćamo, potičemo dobro raspoloženje, svjesni sebe i onoga do sebe!

4. ETNO PROGRAM S ELEMENTIMA TRADICIJSKE KULTURE 'DIJETE I BAŠTINA'
Cjelodnevni program - skupina LEPTIRIĆ

Voditeljice programa:
 • Kristina Biluš Brožić, odgojiteljica
 • Sanja Šimunaj, odgojiteljica
Približiti prošlost kroz upoznavanje hrvatske nacionalne, kulturne, tradicijske baštine, put je razumijevanja sadašnjosti obilježavanjem blagdana, običaja, glazbom, plesom, posjetima te stvaralaštvom djece. Kako smo se održali, u što vjerovali, kako radovali životu i što iz svega naučili i zaključili da bismo opet stvarali… Ovo su interesi Leptirića.

5. PROGRAM KATOLIČKOG VJERSKOG ODGOJA
Kraći program integriran u primarni - skupina SUNCE

Voditeljica programa:
 • Jasminka Španjol, odgojitelj mentor
 • Kristina Petrač, odgojitelj
Razvoj duhovne dimenzije kroz učenja i primjere iz zapisa vjerskog naslijeđa, dijete otkriva i stvara odnos prihvaćanja samoga sebe i svega što čini njegovo okruženje. Primjereno dobi djeteta, ono otkriva, prihvaća i živi autentične vrjednota Evanđelja i spoznaje Boga.

6. PROGRAM CJELOVITOG POTICANJA RAZVOJA DJETETA U GODINI PRED ŠKOLU
Kraći program / provodi se u manjim skupinama koje čine djeca školski polaznici.

Voditeljice programa:
 • Željka Horvatić, pedagog savjetnik
 • Marija Jelović, dipl. prof. rehabilitator
Cilj programa je cjelovito poticanje razvoja djeteta, razvijati sposobnosti, vještine i znanja u godini pred školu, poticati ga na učenje i hrabriti u svladavanju problemskih situacija. Provjereni i afirmirani sadržaji, aktivnosti i didaktika, prilagođeni su djeci po težini i složenosti. Program se provodi u kontinuitetu 12 godina.

7. PROGRAM ODGOJA ODRŽIVOG RAZVOJA, UČENJE ZA ŽIVOT I MULTIKULTURALNOST
Kraći program integriran u primarni - skupina MASLAČAK

Voditeljice programa:
 • Jasna Lisac, odgojitelj savjetnik
 • Tamara Tutić, odgojitelj
U suživotu s prirodom i njezinim zakonitostima, u prihvaćanju svakog čovjeka našeg jedinstvenog Planeta, poštujući blagodati nasljeđa, učimo kako ih koristiti i opstati. Kroz spoznaju i istraživanje, u duhu razvijanja ekološke svijesti, dijete uči bogatstvo multikulturalnih odnosa u svijetu kojem pripadamo.

8. PROGRAM POTICANJA LIKOVNOG IZRAŽAVANJA I STVARANJA 'MALA KREATIVA' 
Kraći program integriran u primarni 

Svijet oko sebe oslikavamo bojama, linijom, gradimo ga najrazličitijim materijalima, isprobavamo neobične tehnike… Tragovi su vidljivi u prostorima našeg vrtića i toj igri nema kraja…

9. RANO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA I RAZVOJ MOTORIKE S ELEMENTIMA TJELESNOG VJEŽBANJA
Cjelodnevni posebni program skupine ZEČIĆ i LITTLE STARS namijenjen djeci u 2. i 3. godini života.

Voditeljice programa:
 • Silvana Gudlin, odgojiteljica
 • Petra Horvat, odgojiteljica
 • Sanja Chambers, odgojiteljica
 • Tea Kardum, odgojiteljica
Programski je cilj spontan, zanimljiv i zabavan doživljaj upoznavanja i uvođenja u komunikaciju na engleskom jeziku. Slušanjem, gledanjem, pjevanjem i plesom, igrom, dok se peru ručice ili juri za loptom, nailaze nove riječi, a to i ne primjećujemo...
VJEŽBAONICA

Vježbaonica smo Učiteljskog fakulteta u području likovne metodike i radove naše djece moguće je vidjeti u galeriji DV Iskrica.
I ove programe ostvaraju naši odgojitelji, višegodišnji mentori i savjetnici mladim odgojiteljskim naraštajima.
Već 30 godina smo vježbaonica za Učiteljski fakultet u području kineziološke metodike. Mjesto smo učenja i stjecanja znanja studenata, budućih odgojitelja.

 


Ispiši stranicu